Bodén & Lindeberg

Vi är ett svenskt familjeägt livsmedelsföretag i fjärde generationen. Sedan 1862 ser vi till att skafferier i hela Norden fylls med smaker från hela världen.

smak är vår passion

I 160 år har Bodén & Lindeberg fyllt nordens skafferier med smaker från hela världen. Vi har gått från att vara en lokal kryddbod i Stockholm till att vara ett modernt livsmedelsföretag. Vi har länge varit den ledande leverantören av bagerikryddor, nötter och torkad frukt till hela Sveriges livsmedelsindustri och grossister — och kan nu erbjuda ett urval av våra produkter till konsument.

Råvarorna importeras direkt från ursprunget och vi har under fyra generationer samlat på oss stor kunskap om kvalitet och byggt upp hållbara relationer med våra leverantörer.

"Kvalité och hållbarhet har alltid varit viktigt för oss, därför har vi valt att inte ha några mellanhänder utan vi beställer direkt från källan…"
Markus Engelbrekts, VD BodÉN & Lindeberg

Guldkant på tillvaron

Vi önskar att fler matkreatörer och hemmakockar får briljera i köket, utan att behöva tumma på kvalitén. Vi har sedan länge levererat högkvalitativa råvaror till omtalade bagerier så som Lillebrors bageri, Thelins Konditori och Skeppsbro bageri i Stockholm.

Ambitionen för Bodén & Lindeberg är att på ett hållbart sätt erbjuda kvalitativa produkter som ger god smak som kan sätta guldkant på dina måltider.

Vår vision

På Bodén & Lindeberg brinner vi för att hela Norden ska kunna njuta av världens alla goda smaker. Vi har lång erfarenhet och djup kunskap om kryddor, nötter, fröer och torkad frukt. Den delar vi med oss av till våra kunder för att bygga starka lokala partnerskap som i slutändan ger godare, nyttigare och mer hållbara livsmedel för alla konsumenter i Norden.

Vi sammanfattar detta i en vision att
på ett hållbart sätt ge godare smak åt alla måltider i Norden med nyttiga råvaror från världens växtrike.

Högaktningsfullt,

M. Engelbrekts

Markus Engelbrekts, VD

Vår historia

1862 övertar Axel Bodén C.E. Warbergs kryddkrämhandel på Stora Badstugatan 31 (Nuvarande Sveavägen 63 i Stockholm), efter ett par år som bodgosse. På den tiden var kryddor, kaffe, socker, risgryn och brännvin viktiga handelsvaror. Axel utvecklade så småningom företaget till en av de större parti- och importfirmorna i branschen under namnet Axel Bodén & Co.


Hela vår historia hittar du här.

Nyfiken på våra produkter?