Om Bodén & Lindeberg

Vi är ett svenskt familjeägt livsmedelsföretag i fjärde generationen. Sedan 1862 ser vi till att skafferier i hela Norden fyllda med smaker från hela världen.

smak är vår passion

Grunden till Bodén & Lindebergs lades med kryddor och har utvecklats till att vi idag importerar även nötter, fröer, choklad och torkad frukt. Vår passion är fortfarande att hitta smaker från hela världen som passar i våra etablerade traditioner och som också kan bidra till att skapa nya.

Bodén & Lindeberg tror på att den goda smaken skapar en gemenskap i samhället. Vi har svårt att tänka oss bullar utan kanel eller semlor utan mandelmassa och kardemumma. Vårt duktiga och kunskapsrika team står alltid till hands för att hjälpa alla kunder, stora som små att hitta rätt smak. Se närmare på vårt sortiment.

FRÅN KRYDDBOD TILL LIVSMEDELSFÖRETAG

Från Axel Bodéns kryddbod på Stora Badstugatan i Stockholm har vi utvecklats till ett modernt livsmedelsföretag som omsätter drygt 300 miljoner kronor med 30 anställda i Danderyd och Kungsängen.

I Kungsängen väster om Stockholm har vi vårt logistikcenter där vi bl a maler och blandar kryddor i vår egen kryddanläggning. Vår kvalitetsavdelning ser också till att våra produkter och leverantörer uppfyller våra högt ställda krav på kvalitet och hållbarhet i värdekedjan. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Vår vision

På Bodén & Lindeberg brinner vi för att hela Norden ska kunna njuta av världens alla goda smaker. Vi har lång erfarenhet och djup kunskap om kryddor, nötter, fröer och torkad frukt. Den delar vi med oss av till våra kunder för att bygga starka lokala partnerskap som i slutändan ger godare, nyttigare och mer hållbara livsmedel för alla konsumenter i Norden.

Vi sammanfattar detta i en vision att
på ett hållbart sätt ge godare smak åt alla måltider i Norden med nyttiga råvaror från världens växtrike.

Högaktningsfullt,

M. Engelbrekts

Markus Engelbrekts, VD

Är du intresserad och vill veta mer?